helló Eger!

közélet, politika, művészet, kultúra, sport, kényes dolgok, kínos történetek - szóval Eger. Néha komolyan, néha pedig egyáltalán nem. Ha van egy jó sztorid - jöhet!

Facebook

Címkék

afora (1) agora (1) agria agora (2) agria volán (2) áremelés (1) ász jelentés (1) badora dance company (1) bárány uszoda (1) belváros (2) bérlet (1) bíboros (1) biomassza (2) biomassza fűtőmű (2) blaskó balázs (3) bognár ignác (1) bor (1) cheb (1) csarnó ákos (1) császár zoltán (3) dobó kardja (1) dobó szobor (1) dobó tér (2) dr. csarnó ákos (1) dr. kovács luca (1) dr bánhidy péter (1) dr bárány attila (1) egal (3) eger (35) egri (1) egrix (1) egri hegyközsség (1) egri magazin (1) egri önkormányzat (1) evat (1) evat zrt (2) fc (1) fidesz (6) foci (1) gárdonyi géza színház (1) gyurcsány ferenc (1) habis lászló (6) helloeger blog (1) helyreigazítás (1) jégpálya (1) jobbik (2) jövő (1) juhász mihály (2) jung lászló (1) kiszámíthatóság (1) kocsis zoltán (1) költségvetés (1) költségvetési és gazdálkodási bizottság (1) környezetvédelmi hatástanulmány (1) köszöntő (1) kovács géza (1) közgyűlés (1) lista botrány (1) lmp (3) lopás (1) lugosi dénes (1) magyar dal napja (1) martonné adler ildikó (1) más (1) megyeháza (1) menetrend (1) misi (1) misz mihály (1) mszp (3) műjégpálya (2) nagy istván (1) olimpia (1) önkormányzat (1) pál györgy (2) pénzügyi és ügyrendi bizottság (1) pozsony (1) protovinné zsilinszky erzsébet (1) rátkai attila (1) rázsi botond (3) saárossy kinga (3) sós istván (1) sós tamás (1) szeleczki jános (2) szelektív hulladék (1) szelek szárnyán (1) szocialisták (1) szolidaritás (1) szúnyog köz (1) szuret (1) tánc (1) távhő (1) távhődíj (1) terry black (1) tervpályázat (1) tóth istván (2) tüntetés (1) urban legends (1) vancsa miklós (1) várkonyi györgy (2) városi legendák (1) végvári vitézek (3) zöld (1) Címkefelhő

2011.08.23. 22:59 ny_aranka

Hazai pályán öngól lehet a vége

Megszűnt Nagy István bizottsági tagsága, sokat hiányzott. Az egri városvezetésnek persze a szocialisták csak útban vannak, mindenféle egyeztetés nélkül a Fidesz helyi alelnökét ültetnék az MSZP-s önkormányzati képviselő helyére.

A nyári szünetet követően csütörtökön újra közgyűlésre ül össze az egri városvezetés. A tanácskozás első napirendi pontja: „Javaslat a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság új tagjának megválasztására” c. lesz. „A lefolytatott egyeztetések alapján javaslom, hogy a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság megüresedő helyére Martonné Adler Ildikó képviselő kerüljön megválasztásra.” – áll az előterjesztésben.

Az, hogy ki egyeztetett, nem tudni, de a határozati javaslatot dr. Csarnó Ákos bizottsági elnök, az LMP önkormányzati képviselője jegyzi. A korábbi polgármester-jelölt tagsága egyébként azért szűnt meg, mert túl sokat hiányzott bizottsági ülésekről. Ő erről már korábban úgy nyilatkozott: többször azért is maradt távol, mert nem tájékoztatták megfelelően az ülések időpontjáról. A bizottsági elnök szerint ez nem teljesen igaz.

Úgy tudjuk: az egri városvezetés nem is egyeztetett a szocialistákkal és igazából Csarnóval sem, ki legyen Nagy István helyén szeptembertől. Nehéz lenne elképzelni, hogy az ellenzéki képviselő ragaszkodott volna ahhoz, hogy egyedül maradjon az ötfős bizottságban a fideszes társakkal szemben. Bár, dr. Csarnó nem harciasságáról ismert, annyi esze tán neki is van, hogy nem szigeteli el magát abban a testületben, amelynek ő az elnöke.

A legutóbbi közgyűlésen egyébként arról is szavaztak volna a városatyák, hogy a két szocialista helyet cseréljen, így Pál György kerüljön át a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságba, míg Nagy István a Költségvetési és Gazdálkodásiba ült volna be. Persze, ha van rá épp ideje és kedve, vagy, ha megkapja időben a meghívót. Ekkor végül az előterjesztést levették a napirendről, majd később dr. Kovács Luca jegyző levélben értesítette Nagyot, hogy ennyi volt, többet nem kell bizottsági ülésekre (nem) járnia.

Az ügy szempontjából már majdnem mellékes, miért nem lehet tovább tag a szocialista képviselő, akinek mulasztását – úgy fest – mindenképp kihasználná a helyi Fidesz. A forgatókönyv nagyon átlátszó: gyorsan kirakni Nagy Istvánt, és betenni a saját zászlóforgatót a helyére. Mindezt lehetőleg úgy, hogy ne is ők közöljék, hanem majd Csarnó. Így a váltás nem lesz olyan feltűnő, hiszen egy ellenzéki viszi el a balhét.

Most már csak az a kérdés, hogy a helyi LMP-huszár előrántja-e hüvelyéből a kardot, mielőtt az végleg berozsdásodik, vagy beáll a seregbe zsoldosnak?

 

1 komment

Címkék: mszp fidesz szocialisták nagy istván lmp pál györgy pénzügyi és ügyrendi bizottság dr. kovács luca dr. csarnó ákos költségvetési és gazdálkodási bizottság egri önkormányzat


A bejegyzés trackback címe:

https://helloeger.blog.hu/api/trackback/id/tr133174703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radó István 2011.08.30. 14:49:24

A hír meghökkentett.

A helyi loksi-fidesz reakciója érthető.
Ha ki lehet túrni valahonnan egy béna ellenzékit, akkor uccu...
Ez a bizonyos Nagy István, aki egyébként jelenleg (talán még) az MSZP városi elnöke, egyénileg elbukott, de listán mégis bekerült az egri közgyűlésbe.

Ezután annyira sem vette komolyan tiszteletdíjas közgyűlési mandátumát, hogy nem járt el bizottsági ülésekre? Indoklása szerint azért, mert nem értesítették az ülések idejéről... Aha...

Micsoda? Mi van?

Nem tiltakozott a közgyűlésen hangosan, nyilvánosan? Nem járt utána határozottan, hogy márpedig követeli az időbeni értesítést, merthogy ehhez neki joga van?

Miféle ellenzékiség ez?
Miféle politikus az ilyen?
Micsoda méltatlanságra és alkalmatlanságra vall ez a magatartás?

Ha az ország második legnagyobb pártja városi szervezetének ilyen vezetője van (lehet), akkor tényleg vége a magyar demokráciának.
süti beállítások módosítása