helló Eger!

közélet, politika, művészet, kultúra, sport, kényes dolgok, kínos történetek - szóval Eger. Néha komolyan, néha pedig egyáltalán nem. Ha van egy jó sztorid - jöhet!

Facebook

Címkék

afora (1) agora (1) agria agora (2) agria volán (2) áremelés (1) ász jelentés (1) badora dance company (1) bárány uszoda (1) belváros (2) bérlet (1) bíboros (1) biomassza (2) biomassza fűtőmű (2) blaskó balázs (3) bognár ignác (1) bor (1) cheb (1) csarnó ákos (1) császár zoltán (3) dobó kardja (1) dobó szobor (1) dobó tér (2) dr. csarnó ákos (1) dr. kovács luca (1) dr bánhidy péter (1) dr bárány attila (1) egal (3) eger (35) egri (1) egrix (1) egri hegyközsség (1) egri magazin (1) egri önkormányzat (1) evat (1) evat zrt (2) fc (1) fidesz (6) foci (1) gárdonyi géza színház (1) gyurcsány ferenc (1) habis lászló (6) helloeger blog (1) helyreigazítás (1) jégpálya (1) jobbik (2) jövő (1) juhász mihály (2) jung lászló (1) kiszámíthatóság (1) kocsis zoltán (1) költségvetés (1) költségvetési és gazdálkodási bizottság (1) környezetvédelmi hatástanulmány (1) köszöntő (1) kovács géza (1) közgyűlés (1) lista botrány (1) lmp (3) lopás (1) lugosi dénes (1) magyar dal napja (1) martonné adler ildikó (1) más (1) megyeháza (1) menetrend (1) misi (1) misz mihály (1) mszp (3) műjégpálya (2) nagy istván (1) olimpia (1) önkormányzat (1) pál györgy (2) pénzügyi és ügyrendi bizottság (1) pozsony (1) protovinné zsilinszky erzsébet (1) rátkai attila (1) rázsi botond (3) saárossy kinga (3) sós istván (1) sós tamás (1) szeleczki jános (2) szelektív hulladék (1) szelek szárnyán (1) szocialisták (1) szolidaritás (1) szúnyog köz (1) szuret (1) tánc (1) távhő (1) távhődíj (1) terry black (1) tervpályázat (1) tóth istván (2) tüntetés (1) urban legends (1) vancsa miklós (1) várkonyi györgy (2) városi legendák (1) végvári vitézek (3) zöld (1) Címkefelhő

2011.08.08. 14:00 Egri Ámpír

A bárányok erről hallgatnak

 

Két-háromszázezret tesznek zsebre politikusok és az önkormányzathoz közeli szakemberek Egerben. Ehhez mindössze pár napig terveket kell elemezniük. Azok is kapnak pénzt, akiket egyébként ezért fizet a hivatal.

 

Az egri városvezetés felújítaná a Bárány Uszodát. A közelmúltban ki is írtak egy tervpályázatot, a beérkezett munkákat egy bizottság bírálja majd. A tizenegy fős testületben helyet kapott Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester, Sós István (volt MSZMP-s, jelenleg Fidesz-KDNP) alpolgármester, de még a hivatal Jogi és Igazgatási Irodájának vezetője is. A jó munkához elmondásuk szerint viszonylag kevés idő kell, és sok pénz: összesen hárommillió forintot osztanak szét maguk között a bizottság tagjai. Habis állítólag lemondott a 360.000 forintos díjazásáról, de a többieknek jut bőven.

 

Az 1925-ben épült uszoda renoválása már régóta téma Egerben. Erre még pénze nincs a városnak, de egy tervpályázatot azért kiírnak, ha majd egyszer lesz forrás, akkor már minden „tervszerűen” haladjon.

 

Az egri közgyűlés 15 milliót szavazott meg a kezdeményezés finanszírozására: ebből 12 milliót a pályaművek díjazására szánnak, amivel első ránézésre nincs is baj. Nem úgy a maradék 3 millióval, amely a Bíráló Bizottságnak menne és minden bizonnyal majd megy is. A testületben olyan városi szakemberek is helyet kaptak, akiket egyébként havonta azért fizetnek, hogy a Bárány Uszoda ügyéhez hasonlóakkal foglalkozzanak. Rátkai Attila, Eger város főépítésze 300.000 forintot kap majd, Lugosi Dénes, az uszodát működtető Eger Termál Kft. vezetője „üzemeltetési szakértőként” pedig 200.000-hez jut.

Habis László lemondott a 360 ezerről, de a nemrég megválasztott aljegyző, dr. Bánhidy Péter is 200 ezret kap, mint „jogi szakértő”. Az Egri Vízilabda Klub ügyvezetőjét is bevették a körbe, és ha már ott van dr. Bárány Attila, ő sem utasíthat vissza egy kisebb családi nyaraláshoz elegendő 200 ezret.

 

A pályázatra először húszmilliót szántak, de a közgyűlés Humán Erőforrás Bizottsága egyik tanácskozásán kisebb vita alakult ki, így maradt a tizenöt millió a remélt felújítás előkészítésére és saját maguk „kisegítésére”.

 


 

Ezek nem nagy pénzek, pár százezer innen-onnan mindig bekerülhet a zsebbe, amely, ha átlátszó lenne, most minden bizonnyal nem a bizottság jutalmazásáról írnánk. De ne sajnáljuk tőlük, jól megdolgoznak a pénzükért. Ezt kiválóan bizonyítja a júniusi közgyűlés előtt összeverődött Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság jegyzőkönyve. A főépítész a bizottság érdemi munkájáról a többieknek így nyilatkozott: „Nyilván ez egy hétvégi munkát jelent. Péntek, szombat, vasárnap…”.

 

Nem rossz fizetés, a legrosszabb napi bér is minimum 66 ezer forint. És ez még csak a tervpályázat, mi lesz, ha tényleg átépítik a romos uszodát!

 

(fotó: egykor.hu)

 

1 komment

Címkék: habis lászló bárány uszoda tervpályázat rátkai attila lugosi dénes dr bárány attila dr bánhidy péter


A bejegyzés trackback címe:

https://helloeger.blog.hu/api/trackback/id/tr913133986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozsasi 2011.08.09. 19:36:33

Hát lefőttem!
Ebben az országban még mindig lehet
galádul lopni.!
Szerintem,mivel nem termelnek semmit,a semmiből kellene megélniük,
vagy államilag támogatott börtönkosztból.
Lehet hogy ez a javaslat túl HUMÁNUS.
Hajrá MO !!!!!!!!!!!Béla ezt old meg!!!!
süti beállítások módosítása