helló Eger!

közélet, politika, művészet, kultúra, sport, kényes dolgok, kínos történetek - szóval Eger. Néha komolyan, néha pedig egyáltalán nem. Ha van egy jó sztorid - jöhet!

Facebook

Címkék

afora (1) agora (1) agria agora (2) agria volán (2) áremelés (1) ász jelentés (1) badora dance company (1) bárány uszoda (1) belváros (2) bérlet (1) bíboros (1) biomassza (2) biomassza fűtőmű (2) blaskó balázs (3) bognár ignác (1) bor (1) cheb (1) csarnó ákos (1) császár zoltán (3) dobó kardja (1) dobó szobor (1) dobó tér (2) dr. csarnó ákos (1) dr. kovács luca (1) dr bánhidy péter (1) dr bárány attila (1) egal (3) eger (35) egri (1) egrix (1) egri hegyközsség (1) egri magazin (1) egri önkormányzat (1) evat (1) evat zrt (2) fc (1) fidesz (6) foci (1) gárdonyi géza színház (1) gyurcsány ferenc (1) habis lászló (6) helloeger blog (1) helyreigazítás (1) jégpálya (1) jobbik (2) jövő (1) juhász mihály (2) jung lászló (1) kiszámíthatóság (1) kocsis zoltán (1) költségvetés (1) költségvetési és gazdálkodási bizottság (1) környezetvédelmi hatástanulmány (1) köszöntő (1) kovács géza (1) közgyűlés (1) lista botrány (1) lmp (3) lopás (1) lugosi dénes (1) magyar dal napja (1) martonné adler ildikó (1) más (1) megyeháza (1) menetrend (1) misi (1) misz mihály (1) mszp (3) műjégpálya (2) nagy istván (1) olimpia (1) önkormányzat (1) pál györgy (2) pénzügyi és ügyrendi bizottság (1) pozsony (1) protovinné zsilinszky erzsébet (1) rátkai attila (1) rázsi botond (3) saárossy kinga (3) sós istván (1) sós tamás (1) szeleczki jános (2) szelektív hulladék (1) szelek szárnyán (1) szocialisták (1) szolidaritás (1) szúnyog köz (1) szuret (1) tánc (1) távhő (1) távhődíj (1) terry black (1) tervpályázat (1) tóth istván (2) tüntetés (1) urban legends (1) vancsa miklós (1) várkonyi györgy (2) városi legendák (1) végvári vitézek (3) zöld (1) Címkefelhő

2011.08.22. 08:54 Egri Ámpír

Kedv, remények, pofon - pár szó az egri fociról

 

Úgy gondoljuk, hogy sikerült rátalálni egy újabb érdekes témára. Blogunk most a régóta egy helyben toporgó foci helyzetét vizsgálta meg - egyelőre a sajtómegjelenések szemszögéből. Tudjuk, hogy az Egri FC az NBII keleti csoportjába került, amit óriási körítés, sikerpropaganda, csinnadratta és várakozással teljes szurkolói reménykedés előzött meg. Nem utolsó sorban azért is, mert Eger Megyei Jogú Város a tavalyi évben 19,5 millió, idén már 25 millió forintot biztosított a csapat zavartalan működéséhez, és azért is, mert egy általánosan népszerű sportról van szó.

 

Nézzünk pár internetes sajtóhírt:

 

(forrás: agriasport.hu)

 

Habis László, polgármester a sajtótájékoztatón elsőként köszönetét fejezte ki azoknak a támogatóknak, szakmai vezetésnek, akik eddig eljuttatták a csapatot. Eger önkormányzata az NB II-es szereplés mellett letette a voksát. A tavalyi 19,5 millió után, 25 millióval támogatja a csapatot a 2011-2012-es bajnokságban. - A kormány sportámogatási rendszere is lehetőségeget kínál a látványsportokban működő kluboknak. Az utánpótlás nevelésre fordított pénzeknek is akkor van értelme, ha a felnőtt csapat is magas szinten focizik. Az egri emberek szeretik a sportot, a focit is. A korrekt együttműködés Eger önkormányzata részéről mindig is adott volt, bárki volt az egyesület tulajdonosa, működtetője. 

 

Vancsa Miklós cégvezető visszatekintett a tárgyalásokra és arról szólt hogy kerültek Egerbe. - Jámbor János futball szerető sportember, üzletember - aki más elfoglaltság miatt nem volt jelent a sajtótájékoztatón - Kecskeméten és a Vasasnál dolgoztunk együtt. Az elmúlt időszakban kereste a lehetőséget, és Egerben talált egy olyan bázist ahol lehetőség van a fejlődésre. A magyar futballban nem lehet befektető kifejezést használni, mert itt nincs profit. A mecénás a támogató kifejezés jobban illik Jámbor Jánosra. A célokkal kapcsolatban óvatosan kell fogalmazni. Egy héttel ezelőtt érkeztem Egerbe, öt játékos fogadott. Ma már 17 fős a keret, fokozatosan építkezünk. Az alapokat kell lerakni, és távlatokban gondolkodni. 

Kocsis Zoltán: - Az önkormányzat jó partner volt a megoldásban, Köszönet illeti a Habis László, Rázsi Botond, Holló István, Kovács Géza négyest. Nélkülük ez a nap nem jöhetett volna létre. Jámbor Jánosnak és Vancsa Miklósnak élete a labdarúgás. Személyük garancia, hogy minőségi labdarúgás lesz Egerben az elkövetkező esztendőkben. 

Tisztában vagyunk azzal, hogyan működik a sikerpropaganda. A pozitív üzeneteknek és a pozitív hozzáállásnak eleve meg kell előznie az eredményeket, ez jól bevált már a magyar focinál. Úgy látszik ezt a receptet alkalmazza Eger is, mert a valódi megmérettetés előtt cikkek és tudósítások sora foglalkozott a sikeres szereplésről. Bombasztikus szalagcímektől azonban csak a hiú remények növekednek, aztán jön a kiábrándulás tanulás nélkül és újra kezdődik a hülyítés.

 

Győztes egri főpróba próbajátékosokkal

 

Szerb erőcsatár, cseh védő, és középpályás ,kecskeméti-regginai középpályás próbajátékon az Egri FC-nél. A szombati Orosháza elleni rajt előtti főpróbát az NB III-as Felsőtárkány ellen játszotta a megyeszékhelyi gárda. A szerződtetett egri alapemberek közül többen pihenőt kaptak. Az első félidőben sok helyzetet hibázott a hazai csapat. A 45. percben Molnár Róbert bravúrja után kipattanó labdát Kálmán József helyezte a hálóba. Fordulás után, az 50. percben a szerb Dusan névre hallgató játékos növelte az előnyt. A második félidőben a tárkányiak előtt is több lehetőség adódott, amelynek egyikéből a 87. percben Nagy Viktor ballal szép lövéssel szépített. A mérkőzés követően Vancsa Miklós cégvezető és Simon Antal edző félrevonulva értékelte a próbajátékosok teljesítményét. Alakul a csapat magja, a néhány poszton - főként a támadóknál - még ráfér az erősítés a csapatunkra.

És elérkezett a nagy nap, augusztus 20-a. Nézzük a meccset 498 nézőtársunkkal együtt (de azt inkább hagyjuk) és nézzük a sajtót.

Három gólos vereség

Vereséggel mutatkozott be az Egri FC csapata az NB II. Keleti-csoportjának 1. fordulójában. Szombaton délután egy csatárral küldte pályára csapatát Simon Antal vezetőedző. A Mátrai Sándor stadionban az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a mintegy 500 fős közönség. Egy-egy helyzet maradt kihasználatlanul. Fordulás után az orosháziak az 58. percben büntetőből szereztek vezetést. A bekapott gólt követően bátrabban támadott az egri együttes, de egyenlítés helyet két újabb gólt szerzett a hazai együttes.

Várakozunk reményekkel, városi és üzleti körök pénzével a csapat háta mögött, majd szombaton háromgólos pofonba szaladt bele a felkészült gárda. Indításnak nem ideális, úgy gondoljuk. Rövid „háromsoros” hír, a sikerpropaganda pedig elsüllyedt.

Ez a blog nem egy fikázós blog, célja inkább az, hogy más nézőpontból is megmutassa a város életét. Most éppen a foci került a vizsgálódásunk célpontjába. Még idejekorán szeretnénk jelezni: több kell fiúk! A csapatnak és a vezetőségnek ajánljuk az alábbi zenét, főleg 4.30-tól:

 

1 komment

Címkék: foci eger egri fc habis lászló kocsis zoltán vancsa miklós


A bejegyzés trackback címe:

https://helloeger.blog.hu/api/trackback/id/tr843170292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radó István 2011.08.30. 15:08:50

Nem értek a focihoz és nem is érdekel különösebben. Ez a sportág már évtizedek óta nem siker- hanem magyar kudarctörténet.

Indokolatlannak és jogtalannak tartom, hogy Eger város vezetősége egy olyan gyenge színvonalú sportágat pénzel, ami ezt - teljesítménye okából - nem érdemli meg. Ráadásul egy olyan sportágról van szó, amelyik egyébként korrupt és torz üzleti modellként vegetál már régóta hazánkban. Az eredménytelensége pedig közismert. Belőle élők persze akadnak bőven...

Egyetlen sikeres sportága van Egernek, az pedig a vízilabda. Ez emelheti a városimázst. Mert más célja, értelme nem lehet egy város közpénzköltésének bármely sportág is legyen az.

Érdemes lenne - például - egy tisztességes ,,városszavazáson" megkérdezni Eger lakosait, hogy mire költsön a város közpénzt - a közösségi célokon kívül - és mire nem.
Kíváncsi volnék, hogy vajon hányan szavaznának a helyi futball pénzelésére.
süti beállítások módosítása