helló Eger!

közélet, politika, művészet, kultúra, sport, kényes dolgok, kínos történetek - szóval Eger. Néha komolyan, néha pedig egyáltalán nem. Ha van egy jó sztorid - jöhet!

Facebook

Címkék

afora (1) agora (1) agria agora (2) agria volán (2) áremelés (1) ász jelentés (1) badora dance company (1) bárány uszoda (1) belváros (2) bérlet (1) bíboros (1) biomassza (2) biomassza fűtőmű (2) blaskó balázs (3) bognár ignác (1) bor (1) cheb (1) csarnó ákos (1) császár zoltán (3) dobó kardja (1) dobó szobor (1) dobó tér (2) dr. csarnó ákos (1) dr. kovács luca (1) dr bánhidy péter (1) dr bárány attila (1) egal (3) eger (35) egri (1) egrix (1) egri hegyközsség (1) egri magazin (1) egri önkormányzat (1) evat (1) evat zrt (2) fc (1) fidesz (6) foci (1) gárdonyi géza színház (1) gyurcsány ferenc (1) habis lászló (6) helloeger blog (1) helyreigazítás (1) jégpálya (1) jobbik (2) jövő (1) juhász mihály (2) jung lászló (1) kiszámíthatóság (1) kocsis zoltán (1) költségvetés (1) költségvetési és gazdálkodási bizottság (1) környezetvédelmi hatástanulmány (1) köszöntő (1) kovács géza (1) közgyűlés (1) lista botrány (1) lmp (3) lopás (1) lugosi dénes (1) magyar dal napja (1) martonné adler ildikó (1) más (1) megyeháza (1) menetrend (1) misi (1) misz mihály (1) mszp (3) műjégpálya (2) nagy istván (1) olimpia (1) önkormányzat (1) pál györgy (2) pénzügyi és ügyrendi bizottság (1) pozsony (1) protovinné zsilinszky erzsébet (1) rátkai attila (1) rázsi botond (3) saárossy kinga (3) sós istván (1) sós tamás (1) szeleczki jános (2) szelektív hulladék (1) szelek szárnyán (1) szocialisták (1) szolidaritás (1) szúnyog köz (1) szuret (1) tánc (1) távhő (1) távhődíj (1) terry black (1) tervpályázat (1) tóth istván (2) tüntetés (1) urban legends (1) vancsa miklós (1) várkonyi györgy (2) városi legendák (1) végvári vitézek (3) zöld (1) Címkefelhő

2011.07.31. 19:48 Egri Ámpír

Köszöntő

 

Hello Eger, ez itt a Föld: az ég kék, a fű zöld. Vagy narancssárga, vörös, „szebb jövős” pirosfehérzöld. Lehet más? Dehogy, ez a politika. Amiről sokan mondják: utálják, de mégis kíváncsiak rá. Mint ahogy mi is. És miközben az ég tényleg kék, a fű is zöld, hallunk ezt-azt. Egerről, politikusainkról, közéleti „csodáinkról”. És ha már hallunk valamit, meg is írjuk. Hol élcelődve, hol szigorúan tényszerűen – ezt a Kedves Olvasó minden bizonnyal el tudja majd dönteni!

Beköszönésként: elcsíptünk egy rövid „sajtótájékoztatót”, amelyet az új egri Alapokmány életbe lépése napján tartottak a megyeszékhely önkormányzati képviselői.

Habis László távollétében Rázsi Botond (Fidesz-KDNP) alpolgármester kiemelte: csupán a hatékonyabb, átláthatóbb és gyorsabb munka érdekében alkották meg az új szabályokat. Azzal, hogy mostantól korlátozzák a képviselői hozzászólások számát és idejét is, valójában demokratikus elemekkel bővítik a munkarendet. Ez utóbbit azzal magyarázza, hogy a jövőben nem kell végighallgatni majd a 10-15 perces hozzászólásokat: ezzel azokat védik, akik nem kíváncsiak képviselőtársaik véleményére. Az alpolgármester szerint így Eger az első olyan megyeszékhely, ahol a TASZ javaslatára bevezetik a „meg nem hallgatáshoz való jogot”.

Az alpolgármester különös érvelését követően Pál György szocialista képviselő kiemelte, hogy eddig semmi gond nem volt azzal, ha egy-egy városatya hosszasan ecsetelte javaslatát. Úgy véli, hogy az új szabály életbe lépésével bizonyos szórakoztató elemek is eltűnnek majd a tanácskozásokból. Példaként említette, amikor Misz Mihály (Fidesz-KDNP) megáldotta Habis Lászlót (Fidesz-KDNP) az Év Polgármestere cím elnyerését követően. De egy korábbi esetet is felelevenített: mikor Császár Zoltán képviselői hozzászólásában felolvasta felesége levelét, (amelyet valójában Császár írt). Pál György szerint mindezek nélkül valójában inkább lassabban fog menni a munka, mert tényleg a feladataikra kell majd koncentrálniuk.

A Jobbik képviseletében Bognár Ignác kifogásolta, hogy elvetették minden javaslatukat az Alapokmánnyal kapcsolatban. Különösen fájlalta, hogy nem került bele az okmányba, hogy minden ülés előtt a Székely Himnusszal indítsanak. Azt pedig egyenesen felháborítónak találta, hogy a testület nem alapított egy helyi történészekből álló bizottságot, amely képviselőtársa – Tóth István (Jobbik) – elmélete után kutatott volna. Az után, hogy tényleg Eger testvérvárosa, Gyergyószentmiklós mellett született volna Jézus Krisztus. Arra kérte a városvezetőket, hogy aki teheti, mondjon le tiszteletdíjáról, hogy abból tudják finanszírozni az expedíciót.

A Lehet Más a Politika képviselője végig higgadtan és mosolyogva hallgatta a addig felszólalókat. Dr. Csarnó Ákos csak annyit mondott: mivel ügyrendi kérdésben majd ő fogja eldönteni, hogy ki az, aki szót kaphat, most nem nyilatkozik. De azt hangsúlyozta: aki nem gyűjti szelektíven a hulladékot, továbbá nem vett részt az Eger-patak takarításán, ne számítson sokra. A tájékoztatót követően Habis László telefonon kereste meg dr. Csarnót. A polgármester felajánlotta a Kerekes Band brácsásának, hogy ingyen próbálhatnak a vár alatti pincékben, ha nem hagyja a jövőben szóhoz jutni Császár Zoltánt. A zenekar érdekeit figyelembe véve Csarnó elfogadta az ajánlatot. A jövőben minden bizonnyal nem ő lesz az, aki elhúzza majd Habis nótáját.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz tóth istván köszöntő jobbik habis lászló lmp császár zoltán csarnó ákos rázsi botond pál györgy helloeger blog misz mihály bognár ignác


A bejegyzés trackback címe:

https://helloeger.blog.hu/api/trackback/id/tr683114985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása